• Tipuri de echipamente de tractare

  11 aprilie 2016 | Blog
 • Cinci tipuri generale sunt folosite, de obicei, in functie de tipul sau dimensiunea de vehicul ce urmeaza sa fie remorcat:

  Troliu

  – chiar daca nu se foloseste in mod special pentru remorcare, multe camioane sunt echipate cu un troliu cu brat reglabil pentru recuperarea vehiculelor care sunt intr-un sant, canal de scurgere, peste un dig, sau orice alt loc in care vehiculul nu poate fi remorcat in siguranta.

  Carlig si lant

  (de asemenea cunoscut ca o „curea” sau „centura ridicare”) – lantul este curbat in jurul cadrului vehiculului sau in jurul osiei, si este tras de un troliu, urmand a se pozitiona cu partea din fata pe o pereche de covorase grele, cauciucate, astfel incat vehiculul clientului poate fi remorcat pe propriile lui roti din spate. Curelele nu mai sunt folosite astazi, deoarece acestea pot zgaria barele de protectie ale masinii. Dar sunt uneori folosite pentru vehiculele de tractare, care au fost implicate intr-un accident sau au unul sau doua dintre rotile din fata sau din spate lipsa sau pentru camionete si alte vehicule care au bare de protectie din otel.

  Wheel-Lift

  – tehnlogia a evoluat de la carlig si lant, sistemul fiind format dintr-un jug mare de metal, care poate fi montat in fata sau spate pentru a ridica rotile din fata sau din spate a vehiculului de la sol de catre un piston pneumatic sau hidraulic de ridicare astfel incat masina sa poata fi remorcata. Acest aparat, in general, preia rotile motoare ale vehiculului (de exemplu, rotile din fata, daca este tractiune fata, rotile din spate in cazul in care tractiunea este pe spate), atingand doar pneurile.

  Platforma

  – intreg spatele unui camion este echipat cu un pat, care poate fi inclinat hidraulic si mutat la nivelul solului, astfel incat sa permita vehiculului remorcat a fi plasat pe aceasta platforma sub puterea propriului motor sau tras de catre un troliu.

  Integrat

  (de asemenea, mentionat ca un „Self Loader”) – troliu si Wheel-Lift integrate intr-o singura unitate. Utilizate de catre camioane usoare pentru a muta autovehiculele parcate neregulamentar sau reimproprietarirea vehiculelor. Cele mai multe au controale pentru aparat in interiorul cabinei de tractari auto pentru a face ridicarea posibila cat mai rapid, fara inconvenientul de a iesi din camion pentru a monta carligul. Camioanele grele sunt dotate si cu lift integrat. Acestea sunt modalitatile cele mai comune, dar nu sunt in nici un caz exclusive, asa cum exista unitati de platforma care ofera un sistem wheel-lift, camioane cu troliu care pot recupera, dar nu pot tracta, si unitati de tip wheel-lift care integreaza un troliu combinat cu un sistem de tip prastie.